historie brunink

Brunink werd op 1 mei 1914 opgericht door Gerrit Jan Brunink (1888-1966) als Hoef- en Kachelsmederij Brunink aan de Brink in Hardenberg-Heemse. Door de loop der jaren heen werd het bedrijf overgenomen door zijn 3 zonen, Hendrik-Jan, Hendrik en Gerrit Jan Brunink. De naam van het bedrijf werd toen veranderd in Fa.G.J.Brunink & Zn.

 

In de jaren 60 van de twintigste eeuw kwam de industrie in Hardenberg opzetten waarin Brunink ook steeds meer een rol in ging spelen. In 1963 kwam de splitsing in een Staalbouw en een Landbouwmechanisatie divisie. De landbouw-tak kreeg toen het Deutz-Fahr dealerschap en beleefde in de jaren '70 zijn hoogtepunt.

 

In de jaren '80 kwam de derde generatie Brunink's het stokje overnemen en werd langzaam afscheid genomen van de landbouwmechanisatie. Er werd een nieuwe weg ingeslagen met een verdere specialisatie in Machinebouw, Industrieel Onderhoud en Engineering van Werktuigbouwkundige projecten. Vele grote projecten werden gerealiseerd in zowel binnen- als buitenland (w.o. Duitsland, Griekenland, Egypte, Brazilië, Indonesië).

In 2014 ontvingen we het predicaat Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking uit handen van burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg tijdens de viering van ons eeuwfeest op 30 augustus 2014.

 

Op dit moment zijn de Machinefabriek, Engineering, Industrieel Onderhoud en Civiele werken de belangrijkste pijlers van ons bedrijf. Op deze website kunt u lezen hoe wij dit in de praktijk brengen en u hiermee van dienst kunnen zijn.

 

Wij kunnen met gepaste trots zeggen:

Brunink Serving Industry, thuis in de werktuigbouw sinds 1914!

Bel of mail ons voor meer info

Contact

Brunink Machinefabriek B.V. • Vechtstraat 3 • Postbus 146 • 7770 AC • Hardenberg • T 0523 263131F 0523 264835 • E info@brunink.nl